Новини

  • Головна
  • Новини
  • На Белзщині з колядою та ярмарком пройшов Фестиваль вертепів.

На Белзщині з колядою та ярмарком пройшов Фестиваль вертепів.

14 СІЧ 2023

Цьогоріч за кубок переможця та звання найкращого вертепу Белзької громади боролися п’ять старостинських округів, а саме вертепи сіл: Себечів, Ванів, Стаївка, Хлівчани та Домашів.


Колядками та щедрівками потішили колективи з м.Белз, м.Угнів, сіл Карів, Жужеляни та Цеблів.
Фестиваль вертепів, відбувся вперше, але, сподіваємось не в останнє. Розмаїття костюмів, творчий підхід, відродження забутих традицій – це те, за що ми дякуємо усім учасникам фестивалю. Ваші виступи принесли багато позитивних та яскравих емоцій глядачам, особливо найменшим.
Переможцем та власником золотого кубку цьогоріч став вертеп села Стаївка Корчівського старостинського округу. Грамоти за вертепне дійство та сценічні костюми отримали вертепи сіл Хлівчани та Домашів, подяками відзначено вертепи сіл Ванів та Стаївка.
Під час Фестивалю діяв також благодійний ярмарок, де спільними силами було зібрано 11 500 гр., які будуть передані на підтримку Збройних Сил України, а також різноманітні смаколики та випічка, які вже в дорозі разом з нашими волонтерами на Донецький напрямок.
Дорогі учасники фестивалю, ви доклали надзвичайних зусиль і кожен з вас був по своєму незабутнім, щиро сподіваємось зустрітись через рік, з Різдвяним настроєм та перемогою!

Слава Україні!
Христос Народився! Славімо Його!